Ofte har man et formål med reisen man foretar. Av og til reiser man og opplever ting på måfå, mens andre ganger har man planlagt alt i minste detalj. Dersom man tar Danskebåten til Danmark, er det mest sannsynlig for å få noen herlige dager i det deilige landet der sør. Det kjente uttrykket ”det er godt å være norsk i Danmark” er ikke funnet på uten grunn, fordi nordmenn elsker Danmark simpelthen.
For dem som derimot ikke er så viden kjent i det pannekake-flate landet, kan vi komme med noen tips i denne artikkelen. Danskebåten går som kjent til steder på både Jylland og Sjælland, så det er naturlig å ta for seg disse delene av Danmark.
-
København
Det er kanskje det mest naturlige utgangspunktet man kan ta i hele Danmark, nemlig hovedstaden København. Det er også hit Danskebåten fra Oslo går. Her finner man både attraksjoner som Tivoli, den lille havfrue, Strøget, Amalienborg slottet også videre. Er man interessert i arkitektur kan man dra til Marmorkirken eller Vor Frelsers kirke. I tillegg må man få med seg Rundetårn som ligger rett ved hovedgaten. I tillegg til shopping og aktiviteter for barna, er København ikke minst en vakker by.
-
Roskilde
Ikke langt fra København ligger Roskilde by, stedet for den kjente musikkfestivalen. Her kan man oppleve de aller største artistene fra hele verden i fri dressur. Ta med campingutstyr og telt, og bo tett i tett med tusenvis av andre musikkelskere fra hele Europa. Roskildefestivalen holdes gjerne i månedsskiftet juni/juli. Roskilde har flere ulike scener og er spesielt kjent for ”Orange Scene”, en konsertscene og uteareal med plass til opp mot 80000 tilskuere. Det går tog til Roskilde, eller man kan kjøre fra fergeleiet om man har bil.
-
Kobanke
Fjelltopp kan nok knapt kalles, men Kobanke er Sjællands høyeste punkt, med sine 123 meter over havet. Kobanke er svært populært blant besøkende og brukes flittig som er sted for å legge igjen skatter til geocaching. Det er også et kjent mål for syklister og mosjonister. Derfor vil vi anbefale både å ta med seg sykkelen og geo-appen til Sjælland.
-
Sjællands odde
Denne fantastiske odden strekker seg langt ut i fjorden og har en rekke historie fortellinger om seg. Stedet var arena for et utrolig idrettsarrangement tidlig på 1900-tallet. Da var det mange vågale menn som svømte fra Sjælland til Jylland i de store ”Kattegatsvømmingene”.
Det stod også et sjøslag mellom de britiske og danske sjøfolkene ved Sjællands Odde i 1808, noe som førte til store tap da skipet til danskene ble satt i brann og sprengte fordi flammene nådde kruttdepotet. Fra Sjællands Odde kan man ta hurtiggående katamaran til Jylland.
-
Frederikshavns opplevelser
Jylland har to fergeleier for Danskebåten, Hirtshals og Frederikshavn. Når man kjører i land ved Frederikshavn, bør man besøke Kennedyparken. Dette er en rolig og fin park med små vann hvor man kan mate endene og økologiske lunger hvor man kan nyte en lunsj i det fri. Parken ligger også nær Fiskerklyngen og Krudttårnet.
-
Hirtshals saltvannsakvarium
Har man kommet seg til Hirtshals fra en av utfartsstedene i Norge, da bør man få med seg Nordsømuseet. Der kan man oppleve utrolige skapninger fra Nordsjøen, som blant annet klumpfisk og sel. I tillegg har Hirtshals et krigsmuseum kalt Bunkermuseet.
-
Limfjorden og Mors
Er man villig til å dra nedover på Jylland, kan Nordvest-kysten med Limfjorden være et yndet sted. Her finnes sandskrenter som ble formet av vulkansk aske for mange millioner av år siden, og en kyst med langstrakte strender. Kysten er ypperlig for de som liker surfing med store bølger og sterk vind, eller de som liker å omgi seg med dansk landskap. Mors er en innlands-øy som ligger i Limfjorden, og som blant annet har fostret den norsk-danske forfatteren Aksel Sandemose.