Kombinasjonen av trening, kultur og natur komprimert til et lite område gjør Danmark til det ideelle stedet for en sykkelferie. Alle som noen gang har vært i København vil vitne om dens kvaliteter som hovedstad, og med Aarhus nylig kåret til det nest beste turistmålet i Europa, er det mange grunner til å planlegge et besøk til Danmark snart.

Hvis Danmark er målet for din neste ferie, bør den oppleves på dansk måte – på sykkel. Mens du vanligvis ville blitt ansett som gal å ta sykkelen din og sykle rundt i et helt land, er Danmark virkelig en størrelse som kan sykles. Landet er også så sykkelvennlig at du kan ta med barna og fortsatt føle deg trygg på det.

Sykling har utviklet seg gjennom årene, og teknologiske fremskritt finnner man også i sykkelverdenen. Disse teknologiske forbedringene skjer på forskjellige områder som trening, sporing, ytelsesforbedring så vel som på syklene som brukes.

Det er flere måter teknologi har blitt inkorporert i sykling; spesielt innen det profesjonelle feltet. Noen av måtene teknologien har påvirket sykling på er som følger ytelsesovervåking og forbedring, sikkerhet, opplæring og brukeropplevelse og høyttalere for å snakke og lytte til musikk for hyggelig kjøring. Teknologipåvirkningen er en tendens vi har sett i andre bransjer også, for eksempel har teknologiene gjort det mulig for deg å handle dagligvarer online via Oda, gjort deg i stand til å oppleve casino på nett og samtidig bestille resepter via et apotek som Farmasiet.

Det er noe befriende med å være i den åpne naturen, men likevel nær alt. Få land er små nok til å sykle over, og enda færre har skjønnheten som Danmark tilbyr om sommeren. Bare spør danskene selv. De elsker sitt eget land så høyt at to tredjedeler av danskene regelmessig reiser på ferie i landet. Når de gjør det skjer det ofte på sykkel. Til tross for at du kjenner landet veldig godt, gir en sykkel friheten til å reise hvor du vil, når du vil, og gir deg en sjanse til å se ting fra et annet perspektiv.

Med sin vakre natur og trygge sykkelmiljø gir Danmark bare mening som et sykkelmål. Å reise til et fremmed land kan noen ganger være forvirrende og skummelt, men danskene har en løsning på dette også. Det er rundt 11 000 km med merkede sykkelruter som kan utforskes.

Og hvis du savner et skilt eller av andre grunner går deg vill, ikke bekymre deg. Dansker er blant de absolutt beste i verden til å snakke engelsk som andrespråk. Bare begynn å snakke engelsk, og folk vil automatisk svare i natura. Dette er nok en faktor som gjør det enkelt å reise – og bo – i landet som utlending.

Før du drar er det et par ting du bør påse at du har på plass. Mens naturen, kulturen og de vennlige menneskene er svært attraktive grunner til å reise til Danmark, er været kjent for å skifte raskt, så vær forberedt. Forberedt vil i dette tilfellet bety å ta med klær for all slags vær, selv i høysesongen.

Hvis en dårlig dag skulle komme og holde deg unna sykkelen, er det fortsatt mye å gjøre innendørs i de større danske byene. Selv med friheten til å komme seg rundt på sykkel, er det fortsatt lurt å legge noen solide planer for å sikre at du får alt det beste fra Danmark. Et godt forslag kan være å reise fra Aarhus til København ved å kombinere sykling med det offentlige transportsystemet, som gir mulighet for sykler på tog, ferger og busser.

I mellom finner du Odense, som mest er kjent for å være fødestedet til den kjente historiefortelleren Hans Christian Andersen. Som den tredje største byen i Danmark er det absolutt verdt å bli i Odense et par dager også.

Mellom de store byene ligger det virkelige Danmark som kanskje tilbyr færre turistattraksjoner, men som ikke har mangel på naturlig skjønnhet og sjarmerende små landsbyer. Å besøke de små samfunnene skal ikke undervurderes.

Så grip sykkelen og sett i gang! Det mangler ikke på muligheter for å ha en perfekt ferie i Danmark, på den danske måten.