Det er nok mange som kunne tenke seg å slippe unna slapseføre, sur vind og masete unger i jule-striden. En tid med masse stress, kaldt vær og mørketid. Men det er ikke alle som tenker på at man kan komme seg unna ganske lett dersom man blir med kollegaer på danskebåten.   Det er flere reiser på julecruise med danskebåten i jula.

Det er deilig å cruise av gårde til noe litt fjernt men likevel så nært. Danmark er der nede selv om det er vinter her i det kalde nord. Ferga går også om det er vinter, så det er bare å melde seg på.

Enten man vil reise alene eller dra sammen med gode kollegaer, så er tilbudene gode for alle og enhver.

På ferga mellom Norge og Danmark får man alt man trenger i pose og sekk, rett utenfor lugaren. Det å bruke litt ekstra på en skikkelig lugar, kan gjøre overfarten enda bedre. Man kan starte med å slappe fullstendig av i spaavdelingen. Det vil revitalisere deg og man blir straks klar for taxfree og barbesøk. Gavene er allerede unnagjort før middagen starter. Det er ikke vanskelig å velge ut gaver med de fantastiske prisene man finner på danskebåten.

Skagerak

Utover Skagerrak har man et godt utsyn over horisonten. Fastlandet begynner å forsvinne bak dere, og tankene om snø-kaos, parkeringskjellere og skrikerunger preller av så snart Færder fyr forsvinner bakenfor. Livet på julecruise med danskebåten er en befrielse for hver og en. Her går man tørrskodd fra den ene baren til den andre. På julebordet kommer man i skikkelig julestemning med deilige retter i en julebordbuffet.

Det er nok av akevitt og øl på julebordet, så om det er bølgene eller den stigende formen man kjenner er uvisst. På diskoteket kan det uansett bli tid for et par svingom eller tre.

Blir det hett er det ikke langt til dekket, slik at man kan få litt vind i håret. Etter kort tid er man klar for dansegulvet igjen.

Fremme i Danmark

Vel framme i Danmark får man muligheten til å gå i gatene, shoppe og kose seg. Her er heller ikke like kaldt og ufyselig som hjemme. Gatene er fint dekorert og her får man tid til å handle inn de siste julegavene eller parfymen man gikk tom for like etter sommerferien. Fortsatt spaserer man rundt i gatene tørrskodd og fornøyd. Gatene er fulle av deilige kafeer og danske smørbrød.

Danmark har mye å by på, enten man havner i Hirthals, Fredrikshavn eller København. Det kommer an på hvilket selskap man reiser med og hvor man vil reise. Alle reisene har ulik overfartstid, men alle kan få hver og en i god julestemning. Uansett tilbyr de alle flotte julebord på vei til julaften og roen som senker seg over landet.

Returen

På vei tilbake kjenner man at man har fått den roen og alenetiden man trengte for å komme jula i møte med et smil. Alle barn gleder seg for nye gaver fra det deilige landet i sør, og kanskje får mor en spennende presang under dyna.

På vei tilbake kan man velge å ta det rolig i kasinoet eller ta noen runder med kollegaene i baren. Uansett skjønner man at man har fått en flott opplevelse i trivelige omgivelser.

Det er deilig å være norsk i Danmark, selv i jula.

Lugaren er like elegant og innbydende som da man dro nedover. Nå kan man følge bølgeskvulpet fra vinduet på vei opp.

Enten man velger å ta en rolig kveld alene på dekk eller kose seg med likesinnede på dansegulvet, vet man at man nå har overskudd til å ta fatt på de kommende ukene.