Menneskets beste venn elsker å bli med på tur. Det gjelder også lengre bilturer eller en rask reise over til Danmark. Men hvilke regler gjelder for at ta med hund på danskebåten? Vi ser nærmere på de betingelsene som gjelder, og hvilke forholdsregler du bør ta. 

Det viser seg at dette er mulig både på Stena Line og DFDS som er de vanligste aktørene når det gjelder å bringe oss over vannet til den andre siden av Skagerrak. Imidlertid har begge strikte restriksjoner med hensyn til de øvrige passasjerene og hundens egen trivsel.

Egne hundelugarer

Fram til 1. januar 2020 var det mulig å la hunden sitte i bilen under overfarten med Københavnbåten til DFDS.  Det var selvfølgelig under forutsetning at den var betydelig sikret. Det var ikke nødvendig at den ble sittende i buret sitt, men kunne for så vidt ha hele bilen til disposisjon. For passende hundebur kan du se her.

Men fra og med i år er dette altså ikke lenger mulig. I stedet vil det være et visst antall dyrelugarer tilgjengelig på hver av båtene. Disse må forhåndsbestilles og kan huse inntil to dyr per lugar.

Også Stena Saga tilbyr dyrelugarer. De har samtidig et eget lufteområde i nærheten av disse lugarene som er tilgjengelige til spesielt avsatte tider. 

Du kan ikke ha med hunden i andre lugarer enn de som er spesielt beregnet for det. Er disse utsolgt, er du henvist til å velge en annen avgang.

Generelt om reise med hund utenlands

Du skal alltid klarere hunden i tollen. Det betyr altså rød sone. Her vil det bli kontrollert at hunden har pass og identifikasjonschip. Dessuten må du forevise dokumentasjon for at dyret har alle de vaksinene som kreves i det aktuelle innreiselandet. Har du ikke dette i orden, får du rett og slett ikke lov til å ta med deg hunden inn i landet.

Det er veterinæren som ordner alt det ovenstående. Det er altså nok med et besøk for å få vaksiner, pass og identifikasjonsbrikke.

Hvis du glemmer deg og kjører på grønt, kan det bli problemer hvis du blir stoppet. Normalt vil det ordne seg etter at de har sett at alle papirer er i orden og kravene for innreise er oppfylt. Hvis dette derimot ikke er tilfelle, risikerer hunden din karantene. Det betyr adskillig bryderi og ekstrautgifter for deg.

Nyt ferien

Overfarten fra Norge til Danmark er altså ganske behagelig hvis du har ordnet deg godt på forhånd. Hunden har nemlig også rett til å få nyte det danske landskapet og de fortreffelige strendene.