Liker du å reise enkelt, billig og uten å ha noen fast plan? Bare reise og ta ting som det kommer. Da skal du tenke på at Danskebåten tar deg tørrskodd over dammen til Danmark på kort tid. Eller har dere en fast rutine som dere gjentar hvert år? Danskebåten gir alle mulighetene de drømmer om.

For deg som vil gjøre det enkelt

For deg som elsker å sykle er Danskebåten det første alternativ. Rull rolig inn på nederste plan, og parker sykkelen din i reserverte lasterom. Dette er en sykkel tilpasset ferien din. Den er komfortabel. Den har store side-bagger med plass til litt av hvert. Du skal sykle nedover og se hvor langt du kommer.

Etter noen timer har du kommer til Hirtshals, fra fergeleiet i Kristiansand. Dagen er ennå ung, og du har mange timer foran deg på landeveien. Det er så mange rolige veier i Danmark. Du har lagt ut på ditt livs sykkeltur, og alt du bærer med på sykkelen, er alt du har. Du bruker GoPro-kameraet ditt til å forevige minnene du skaper på din vei. Legger dem ut på sosiale medier. Kanskje blir du sponset. Kanskje kan du leve av dette? Bare loffe rundt på sykkelen. Rundt om i Europa. Med tanke på at det var Danskebåten som tok deg dit så var det enkelt å sette i gang.

For deg med stor familie

Dere er en stor familie, med mor, far, minsten, storesøster og ”enda-større-bror”. I tillegg er fossilene plassert trygt i baksetet på bobilen. Til og med Pusi har fått plass. Dere skal på tur til Hamburg, og den startet først når dere er om bord i Danskebåten. Den dere alltid har tatt den 30 juni hvert år. Det er så mye som skjer i Hamburg på sommeren, og da møter dere tante og onkel som bor rett utenfor storbyen i nord.

Vel om bord på Danskebåten finner dere fram til lugarene. To store lugarer ved siden av hverandre. Pusi og storebror skal få ligge på rommet til besteforeldrene. Vel akkommodert går turen til tax-free og barneleker. Dere blir enige om å møtes til middag om en time. Far og bestefar tar en runde i kasinoet, mens mor og bestemor får bruk noen kroner de også i butikken. Kvelden går fort og ute brygger det opp til litt uvær. En vanlig sommerstorm, og det gynger godt når dere går ned til lugaren etter middag. Minsten og storesøster vil bare legge seg. Det ble litt mye gynging, men godt at dere har lugar ganske langt opp likevel. Her med utsikt over Skagerrak og bølgene som duver opp og ned.

For dere to

Dere er stormforelsket. Dere får ikke nok av hverandre. Du har fått et innfall. Vi drar til Danmark. Jeg vet om et deilig sted hvor bare vi to kan nyte hverandre hele helgen. Fra en bedre middag tar dere taxien helt ned til inngangsporten ved havna. Koffertene inneholder bare det mest nødvendige. Sommerhuset står der og venter på at dere skal bli bedre kjent, bli mer forent.

Danskebåten er perfekt for dere. Lugar med dobbeltseng er en selvfølge, og mens dere spasere opp til et deilig varmt bad, oppslukes dere av hverandre. Et deilig måltid etterpå, noen drinker i baren. Bare sitte å prate under dempede lys, kjenne forelskelsen gynge dere i en transe. Hva som skjedde på lugaren den natten får bli mellom dere. Resten av helgeturen og for så vidt. Det var på Danskebåten dere virkelig fant hverandre.