Sommer og sol er noe alle gleder seg til, og turen med Danskebåten over dammen er noe alle kan like. Men har man ikke tenkt gjennom reisen på forhånd, er det mange ting som kan bli feil. Og ikke minst dyrt.Sommer og sol er noe alle gleder seg til, og turen med Danskebåten over dammen er noe alle kan like. Men har man ikke tenkt gjennom reisen på forhånd, er det mange ting som kan bli feil. Og ikke minst dyrt.

1. Selv om det er roamingfri sone i hele Europa, som de så fint reklamerer for i tv og radio, så gjelder dette ikke for overfarten med Danskebåten. Det kan bli rimelig dyrt å ha på roamingen da datatrafikken koster flesk. Glemmer man dette, vil man få et sjokk når neste mobilregning kommer etter ferien.

2. Det er unger overalt. Hadde man trodd at man skulle slappe av og kose seg på Danskebåten, ja da hadde man trodd feil. Her er det unger som dulter borti deg for vært trappetrinn, heiser fulle av glade barn, som skriker og skråler. I tillegg er det mange småtasser som skriker etter mor og far.

3. Det er folk overalt. I tillegg til at det er barn overalt er det også andre folk overalt. I heisen, på toalettet, i baren, i diskoteket, i restauranten, i tax-free-shoppen og i gangene. Dette må man vite på forhånd ellers så kan humøret gå over i raserianfall ganske fort.

4. Det er rimelig, men ikke fantastisk mat om bord. Enten man tar den ene eller andre Danskebåten, er det begrensede muligheter til å lage de mest spektakulære gourmetmåltidene. Når man endelig har funnet seg et bord, fått vasket bordet med en serviett, og barna allerede begynner å bli sure, da må man bare huske at man er der for å få stilt sulten.

5. Det er små lugarer om bord. Selv om man bestiller en lugar med plass til fire, blir ikke lugaren noe større av den grunn. I tillegg er det mange av dem, så derfor må man huske å notere seg hvilket dekk man er på og hvilket nummer. Selv om det står på nøkkelkortet man får utdelt da.

6. Det kan bli skikkelig uvær. Selv om overfarten til Danmark ikke er så lang, kan det likevel bli stor sjø når man kommer utaskjærs. Høye bølger og med noen glass innabords, da er det best å finne senga fortest mulig. Spesielt dersom man har med seg barn som lett blir sjøsyke.

Men slapp av, det går an å få en flott reise over sjøen til Danmark. Ta forhåndsreglene og få en uforglemmelig ferie. For det første kan man slå av roaming, laste ned noe bra musikk på forhånd, noen spill til barna, og sette av gårde uten noe bekymring. Man skal jo tross alt ikke koble seg opp på internett akkurat nå. Nyt de gode tilbudene som spa, konsert, bar og det å være med andre, i stedet for å bruke en formue på mobilregninger.

Vit på forhånd at det kan bli fullt på Danskebåten. Det er bare å ta seg god tid. Bestill en lugar med vindu ut over den flotte fjorden, eller sågar med veranda. Da kan man sette seg ned med et glass vin eller en god bøk, mens det vrimler av utålmodige folk oppe i restaurantene og i tax-free-shoppen.

Dersom det passer best, kan man spise middag før man reiser med Danskebåten. Da kan man ta med kjæresten på en bedre restaurant, eller om familien ønsker det, rett og slett nærmeste fastfoodsjappe. Da vil man være god og mett og fått et godt måltid før man ruller bilen inn på Danskebåten.Dersom det blir høy sjøgang oversjøs, er det bare å slappe helt av. Gå opp på dekk, og kjenn den deilige vinden, og de jevne bølgedalene. Bli vant med gyngingen. Bestill lugar ett stykke opp, ikke helt nederst. Ta et glass vin, men en tidlig kveld.

Da vil man våkne opplagt og klar til ferieturen neste morgen.