Mange nordmenn foretrekker å ta bilen til Danmark. Her er en oversikt over hva fire dansker mener nordmenn bør få med seg når de tar turen over.

N8 SYKKELRUTE: Oppdag Fyn på sykkelsetet. Foto: Michael Fiuko

15. juni åpnet endelig grensene mellom Norge og Danmark. Her er en oversikt over steder det er verdt å besøke, hvis man ønsker å legge ut på en trygg biltur til nabolandet.

Transportører som DFDSFjordline og Color Line tar nordmenn til henholdsvis København, Hirtshals og Frederikshavn. Det gjør at man kan starte og avslutte turen i begge ender.

I København løftes Refshaleøen, som tidligere var et industriområdet, frem. Her er det noe for enhver smak.

– Her er det blitt superkult. Området har en rekke spennende steder og attraksjoner å by på. Verdt å nevne er utendørsaktiviteten Copenhill, Reffen Street Food Market og Copenhagen Contemporary. Her ute finner du også noen av byens beste restauranter – Amass, Alchemist og La Banchina, tipser Marie Dyhr i Wonderful Copenhagen.

Hun løfter også frem Copenhotog Goboatsom gode opplevelser i det fri.

Sør for København ligger Lolland, Falster og Møn. I Knuthenborg Safaripark på Lolland kan du gå for en safariovernatting ute på slettene 

– La hele familien overnatte i luksustelt med utsikt over savannen. Man kan også bo i et av de nye teltene som har utsikt over apeskogen. Her kan man følge bavianenes fascinerende liv på nært hold døgnet rundt. Det er en morsom og vill opplevelse, som ikke finnes mange andre steder, sier Karin Pedersen i Visit Lolland-Falster.

Er man først ute på Lolland bør man også få med seg Dodekalitten, som er utnevnt som en av de beste turistattraksjonene i verden av Lonely Planet. 

På eventyrøya Fyn, som kanskje er mest kjent for H.C Andersens litteratur, bør man ta sykkelen fatt.  

– Her på Fyn har vi masse plass, flott natur og gode opplevelser. For å bli ordentlig godt kjent med øya og småøyene rundt vil jeg anbefale at man bruker sykkel. Vi har over 1200 kilometer med oppmerkede sykkelruter, og det er gode muligheter til å ta pauser underveis. Langs rutene kan man stoppe opp på en kafè i en havneby eller ved et slott eller en herregård, tipser Sandra Schneider Neelmeyer i Destination Fyn. 

I den lille byen Horsens, på den jyske østkysten, åpnet nylig Jørgensens Hotel – et hotell med historie i veggene som går 177 år tilbake i tid. Det har tatt to år å renovere det. 

– Hotellet har en eksepsjonell beliggenhet midt i Danmarks bredeste gågate der byens mange attraksjoner, museer og opplevelser ligger i gåavstand. Takket være spesialister, som også har arbeidet på Vatikanmuseet i Rom og Hotel Ritz i Paris, har det historiske hotellet virkelig fått en oppblomstring. Et opphold på Jørgensens Hotel er en overdådig opplevelse, sier Lars Haslev ved Turistsamarbeidet Kystlandet.

Få også med deg Endelave– en av Kystlandets naturperler.

– Øya er spekket med sjarm, noe av landets ypperste natur, spektakulære kyststrekninger, ville kaniner og en ro som smitter langt inn i sjelen. Den har en rik kultur- og naturhistorie, som du opplever best sammen med en lokale guide, men utflukter på egenhånd er selvsagt også godkjent, sier Haslev.