Å dra på ferie kan være opphavet til mange diskusjoner, stress og uenighet. Hvor man skal reise er bare en av dem. Etter at man har prøvd å finne ut når man kan ta ut ferie i forhold til ektefellens uttak av etterlengtet fritid, så viser det seg at det ikke passer med samboerens eks, eller den andre eks med felles barn. Kabalen må legges, og kanskje er man heldig å finne to uker der alt klaffer.

I tillegg vil jo ikke barna kjøre bil på ferie, men fly av gårde på charter til et overfylt basseng langt avsted, akkurat som at det var de som bestemte. Også var det bestemødre som maser om at i år må dere ta turen til oss, og venner som vil finne på det ene eller det andre. Kanskje har man vært så dum å ta på seg noe ekstra arbeid i ferien i tillegg. Alt blir et stort kaos. Allerede nå er tennpluggene i høyspenn, og det skal ikke mye til før man eksploderer.

Det å dra på ferie har altså blitt et prosjekt som krever ferie når man kommer hjem.

Da er det godt å ha danskebåten.

Man trenger ikke dra langt for å oppleve sol og sommer, og kritthvite strender med badevann som absolutt kommer innenfor behagelige temperaturer, badeland for barna og kanskje en ”lille” til far når alt har ordnet seg. Det er selvfølgelig snakk om Danmark. Til Danmark kommer man som kjent med dersom man kjører E20 til Gøteborg, Helsingborg eller Malmø, eller man kan fly. Flyr man så kommer man til flyplassen, men det er det. Taxi rundt om og hit og dit, blir fort dyrt.

Leiebil er et alternativ, men man må bruke mye tid på å sette seg inn i forsikringspolicy også videre.

Da er det godt å ha danskebåten.

Fine båter

Det er ikke vanskelig å finne den, den står der ved havna i sin flotte prakt og venter på akkurat en som deg. En som trenger en rolig start på ferien. For det er jo her du skal lade batteriene, få overskudd og slappe av før det igjen braker løs på arbeid.

Den ligger der med åpen kjeft og det er bare å sette bilen i førstegiret, og gli sakte og forsiktig inn. Bestill en lugar med vindu, og er familien stor så bestill en ekstra lugar til barna. Da blir det stille en stakket stund. For barna er allerede på vei opp til lekerommene, spillehallene, tax-free eller blir fortryllet av en magiker med spenstige triks i ermene.

Lugaren

I lugaren kan man sågar ta seg en powernap mens danskebåten rolig går ut gjennom Oslofjorden i behagelig fart, eller man kan finne et rolig hjørne i en restaurant med et lite glass eller to.

Etter en stund går man opp på dekk, og nyter solnedgangen i vest. Etter at Hvaler-øyene er passert i øst, og vinker farvel til Færder fyr i vest, vet man at det er strake veien over Skagerrak. Det er ikke langt heller. Den korteste ruten mellom de to landene er faktisk ikke mer enn 60 nautiske mil eller 110 km! Det kan man sove på.

Diskotek og bar

Etter en bedre middag, rekker man en tur opp på diskoteket på dekk. Vil man slå seg løs på dansegulvet er det fullt mulig, eller man finner seg en plass ikke alt for langt unna baren. Da har man akkurat det man trenger for en herlig start på noen flotte dager i det deilige landet i sør. Og som ikke det er nok, på veien hjem kan du gjøre akkurat det samme.