Det er bare deilig å sette seg på ferga til Danmark, slappe helt av og nyte den fine overfarten. Men etter en stund er det noen som kommer på at de kan besøke tax-free butikken under dekk. For her skal det visst nok gå an å gjøre noen skikkelige kupp. Det er bare å holde på lommeboka.

Tax-free antyder at man slipper å betale moms på disse varene, og derfor kan man selge varene billigere enn om det var i en vanlig butikk i hjemlandet. Det er gjerne varer som alkohol, parfyme og tobakk man tenker på som billig, når det gjelder å handle på tax-free.

Alkohol/Tobakk

I og med de strenge norske lovene kan vi ikke reklamere for alkoholpriser og tobakkspriser i denne artikkelen. Men de fleste varene ligger mellom 20-40% lavere på tax-free enn i butikk eller monopol i Norge. Utvalget kan også være litt annerledes. Det er viktig å huske at noen priser er oppgitt i danske kroner. Om man blir spurt om man vil betale i dansk eller norsk valuta, skal man alltid velge norsk.

Parfyme

Tar man for seg Stena Line sin tax free butikk, koster en Calvin Klein – obsessed woman 100 ml. 659 kr om bord.  I butikk i Norge ligger prisen på rundt 600-700 kroner for 50 ml. Detter er altså nesten halv pris.

En Armani – Aqua Di Gio Homme parfyme 100 ml koster på Stena Line sin Danskebåt 419 kroner. I butikk i Norge koster den samme flasken 745 kroner.

DFDS har også en god tax free shop. Her kan man for eksempel få en krem fra Biotherm Blue Therapy 50 ml, til 399 danske kroner, noe som kan omregnes til ca. 520 norske kroner. I Norge får man den til 549 norske kroner.

Man får det italienske etterbarberingsvannet Versace Eros 60 ml. til samme pris på DFDS shop. I Norge kan man finne denne til 455 kroner, men da som 50 ml. flakong.

Man ser at det generelt er litt billigere å handle på tax-free butikken enn hjemme. Spesielt er det stor forskjell på tobakksprisene. Den største forskjellen er vel at det ikke er alle varene de har på tax-free som de selger i Norge.

Godteri

Det er veldig populært å handle godteri på Danskebåten. Først på vei ut, og så på vei hjem igjen noen uker etterpå. Da er det meste man kjøpte ut allerede spist opp. Danskebåten selger store kvantum med godteri, som for eksempel tyggegummi, pastiller, drops og sjokolade.

En pose Godt og Blandet på 550 gr. koster 49 kroner på Danskebåten. I Norge varierer prisene rundt 25-40 kroner. Men det er for en pose på 270 gr.

En tube på 10 Lakrisal koster 45 kroner på Danskebåten, mens i Norge koster en pakke 15-20 kroner.

Danskebåten tilbyr en rekke godteri som ikke selges i Norge og det kan være derfor det er så populært med godteri på tax-free butikken.

Danskebåten tilbyr en rekke varer på tax-free shoppen deres. Prisene i denne artikkelen er tatt fra alle fire selskapene, DFDS, Stena Line, Color Line og Fjordline.

Det kan være mye å spare på å handle på tax-free og man kan trygt si at mange av varene er billig. Men man skal også huske på at da har man betalt for reisen. Skal man likevel på en reise, enten med familie eller arbeid, så er det alltid kjekt å komme hjem med en ny flaske vin, en deilig parfyme eller noe annet som samboeren har ønsket seg.