Det å ta en tur med danskebåten pleier å være et kjærkomment avbrekk for de aller fleste. Enten det er en såkalt midtuketur eller helgetur, er det få ting som er så avslappende som et slikt minicruise hvor man bare skal nyte noen late dager ombord, eller man kan benytte danskebåten som en regelrett transportetappe via Danmark for å komme seg videre nedover kontinentet f.eks. for å se fotball i Barcelona eller andre byer.

Er man fotballinteressert, kan en slik tur for eksempel være et godt tips til å samle sammen noen venner til en fotballreise hvor man kombinerer en fin tur med en fotballtur til Barcelona. Allerede i Danmark finnes det flere store fotballarenaer med gode lag og kamper, men hvorfor ikke ta den helt ut og reise til en av de virkelige store arenaene der ute i Europa. Som for eksempel Camp Nou i Barcelona. Som ikke bare er hjemmebanen til FC Barcelona, det er også Europas største fotballstadion, og et hyppig mål for fotballinteresserte fra hele verden.

Det er mange steder på nettet man kan finne informasjon om fotballturer til Barcelona, og svært mange arrangører har et vell av forskjellige tilbud til dem som ønsker en slik reise. La gjerne turen begynne på danskebåten.

Det finnes riktignok flere båter som seiler til Danmark fra flere forskjellige havner i Norge, men tradisjonelt sett er det fergene fra Oslo til enten Fredrikshavn eller København som regnes som de opprinnelige danskebåtene, og det er nok også disse folk flest tenker på, når de ser betegnelsen.

Mange langtransport yrkessjåfører benytter seg også av denne muligheten, for på den måten å få den lovpålagte hviletiden, samtidig som de faktisk forflytter seg rent geografisk. De aller fleste båtene, danskebåten inkludert, har egne fasiliteter for transportører og sjåfører, og egne medlemsløsninger har varierende tilbud for disse.

Vel ombord kan man velge og vrake mellom et vell av aktiviteter for både store og små, og det finnes flere restauranter og kaféer som byr på det aller meste av gastronomiske opplevelser. På TV kan man gjerne se fotball. Om sommeren, når været er godt vel og merke, kan man nyte en spektakulær utseiling gjennom Oslofjorden og er man litt forberedt er det mye fint å se på langs skjærgården. Kulturminnene står tilnærmet i kø for å vise seg frem, og ofte følges de stolte skipene av myriader av småbåter der de stevner ut gjennom fjordløpet.

Litt avhengig om man seiler til Fredrikshavn eller København, kan man ved ankomst tilbringe noen timer i land – fortrinnsvis for å handle. Danmark er betraktelig rimeligere på de fleste varene enn i Norge, så her er det mulig å gjøre flere gode kupp på turen. Reiser man økonomisk vil det faktisk kunne være mulig å spare inn store deler av, om ikke hele, turen med danskebåten.

Danskebåten er imidlertid mer enn bare en båt man reiser frem og tilbake til Danmark, den er også hyppig brukt av dem som ønsker å reise videre nedover på kontinentet. Det kan være mange grunner til dette, ferier, fotballturer, yrkesreising, besøk hos slektninger, men det er nærliggende å anta at ferie er en av hovedårsakene, med mindre man er yrkessjåfør og frakter gods til og fra Europa.

En familie som ønsker å ta med seg bilen på ferie nedover i Europa vil ha stor glede av å ta første etappe med danskebåten, spesielt hvis man kommer fra et stykke innover i Norge, da den vil være en kjærkommen pause på turen. Hvor man også opplever ting mens man reiser.