Danskebåten går fra forskjellige byer i Norge til forskjellige byer i Danmark. På grunn av de store forskjellene i overfarten, blir opplevelsen også svært forskjellig. Den raskeste overfarten varer kun et par timer, mens den lengste hele 18 timer. Derfor er det stor variasjon på hva man kan gjøre på Danskebåten.

For det første må man huske på at det er ulike rederier som tilbyr ferdsel mellom de to landene. I dag er det:

*DFDS

*Stena Line

*Fjordline

*Color Line

Fjordline

Fjordline er den første i rekken som tilbyr fergesamband mellom Kristiansand og Hirtshals. Denne overfarten tar kun 2 timer og 15 minutter. Dette er en sommerrute, og for sørlendinger og andre er det en perfekt måte å komme seg til Danmark på. Hirtshals ligger nord på Jylland, og det er ikke lang kjøring til hvor som helst i Danmark. I følge nettsiden til Fjordline, så koster en bilpakke fra 490, kroner.

Fjordline har også den lengste overfarten, nemlig fra Bergen til Hirtshals. Denne reisen tar 18 timer, og medfører at man overnatter på ferga i lugar. En slik reise fra Bergen, kan man få for under 2000 kroner. Da inkluderer reisen overfart for 2 voksne og 2 barn, bil og overnatting i 4 sengs lugar.

DFDS Seaway

DFDS Seaway tar sjøveien til Danmark i denne sammenheng, og det fra Oslo til København. Dermed får man en by til by reise med to hovedsteder i fokus. For underkant av 3000 kroner kan man føle seg som en liten monark når man tar med seg familien på en liten tur til København. Det kan man gjøre i en lugar med jacuzzi, nyte herlige måltider og vandre rundt i tax-free-shoppen. Man sover trygt og våkner opplagt og klar for Danmark etter 17 timer på ferga.

Stena Line

Stena Line tilbyr også en flott overfart. Det er mellom Oslo og Fredrikshavn. Denne byen ligger nord, men på andre siden av Jylland. Mange velger denne reisen, fordi man kan ta overfarten til Jylland fra Oslo. Reisen over til det flate landet i sør tar omtrent 12 timer og man kan ta med hele familien for noen tusenlapper.

Colorline

Colorline er fjerde ferge som tilbyr Danskebåt-reiser. Her velger man å reise fra enten Larvik eller Kristiansand, og da havner man i Hirtshals. Reiser man alene kan man få reisen for under hundrelappen, som familie rundt 675 kroner. Uansett hvor man reiser fra, vil man kunne rulle i land etter 3 timer.

Uansett hvilken ferge man velger, vil man få en stor opplevelse. Alle tilbyr god servering og mulighet for å handle på taxfree. Forskjellene ligger i overfartstiden. Noen ferger bruker kort tid over, mens andre noe lenger tid. Det har med lengden på overfarten å gjøre. Det er atskillig lengre fra Bergen til Hirtshals enn fra Kristiansand til Hirtshals. Det er også mye lengre å reise til København, som ligger på Sjælland, helt på grensen til Sverige.

På grunn av at de korteste reisene bare tar noen timer, er også prisene ganske forskjellig. Der man må overnatte, vil det koste en god del mer. Spesielt når man skal ha med bil og eventuelt familie. Men alt i alt er det trygt og rimelig å reise med Danskebåten til Danmark. Det som er fint er at Danmark er såpass lite at det uansett ikke er noe problem å komme seg rundt på ganske kort tid. Å starte ferien med Danskebåten er uansett en flott begynnelse. Da ligger hele Europa for deres føtter.