Er du lei av å dra granskogen inn i stua di, eller trives du bare best på sjøen? For mange er julefeiringen et eneste mas, og følgelig kan det å rømme hjemmet midt i julestria for å bare slappe av være den optimale løsningen. Og hva er vel bedre da enn et todagers cruise til Danmark på et julepyntet cruiseskip? For i motsetning til hva mange tror, så seiler danskebåten(e) også i julen, og det er for eksempel mulig å seile med både DFDS Seaways og StenaLine fra lille julaften med retur i romjulen. Her er det bare å finne frem en stygg julegenser og booke billetter allerede nå!

Et juleeventyr til sjøs

Danskebåten til København fra Oslo er nok det mest aktuelle for et julecruise, da vi virkelig anbefaler at man får med seg en julepyntet dansk hovedstad når man først skal ut på tur. København pyntes til jul allerede i slutten av november, så det er mulig å unne seg et skikkelig juleeventyr allerede i god tid før jul. Blant severdighetene man bør få med seg når man er på land i København er det berømte tivoliet, som hvert eneste år dekoreres i julens ånd. Ellers bør man også ta turen til Kongens Nytorv for å få med seg byens største julemarked, og kanskje kjøpe med seg noen suvenirer hjem herfra.

Har du reist med Danskebåten tidligere, så vet du litt hva du går til. I juletiden er det meste det samme på cruisene, bortsett fra at båten naturligvis er dekorert og pyntet til jul. Dermed er det bare å ikle seg sin ugly christmas sweater og nyte det sprudlende miljøet som det ofte er på cruisene rundt juletider. Er du ikke kjent med Danskebåten fra før av, så kan vi røpe at det finnes både casino, taxfree, flere restauranter og barer samt diskotek om bord. I tillegg er det både show og live musikk på de fleste seilinger, og dette vil man naturligvis ikke gå glipp av – spesielt ikke hvis man reiser i romjulen.

Med barna på Danskebåten

Danskebåten er ofte forbundet med mye fyll og fanteri for voksne, men det er absolutt ikke noe problem å dra på cruise med familien – spesielt ikke i juletider. Danskebåten har dessuten mange aktiviteter for barna, og en familielugar koster heller ikke all verden i november og desember. Pass på å ta med stygge julegensere til alle, så kan hele familien sprade stolt rundt på skipet i matchende gensere. Også når man er i land er det naturligvis Tivoli i midten av København som er det store trekkplasteret for de minste, men som vi så vidt nevnte tidligere her så blir anlegget nærmest forandret til et eventyrland under julestria, så også de voksne vil nok sette pris på et besøk her.