Det er ingen grunn til å roe ned cruise-aktiviteten selv om det går mot mørkere tider med snø og storm. For selv om det går rett mot jul, så har ikke danskebåten tenkt å ta ferie. Den går på sin faste rute mellom hovedstedene flere ganger i uken. Så hvorfor ikke bestille en tur med danskebåten og ta noen deilige avslappende dager i København?

Mange velger rett og slett å slenge seg på et julecruise i mellomjula, mens man likevel hadde sittet hjemme og drevet dank. Da er det mye kjekkere på danskebåten. Liker man å slappe av, er det jo bare å innfinne seg i spa-avdelingen, og bli der så lenge man vil. Liker man litt fart og spenning, har kasinoet og lekeland nok av aktiviteter og kanskje er man heldig og drar med seg den riktig store gevinsten på spilleautomaten. I baren er det alltid liv, og ønsker man å danse natten lang, er det ikke noe problem. Med diskoteket på toppen av ferga, har man kort vei ut for et friskt pust fra nord.

Strøget

Vel fremme i København har man god tid til å spasere i gatene på Strøget, besøke noen severdigheter eller bare sitte å se på folk mens de passere foran kafeen ved bryggen. Det er alltid en så god atmosfære i denne byen, og spesielt når det nærmer seg jul. Da er alt pyntet og klart for en stille julefeiring. Da er det bare å handle inn all den gode drikken eller parfymen man ikke fikk til jul. Eller finne et tøft plagg som man ikke finner hjemme i gamlelandet. Mulighetene er mange. Dra på konsert, en musikal eller vandre hvileløst rundt i Kristiania.

Michelin-stjerner

Få med dere en gourmet-restaurant med flere Michelin-stjerner, eller gå i akvariet. Ta selfies på Nytorvet, kjøp gaver til nieser og nevøer, finn et postkort å send til din mor, eller drøm deg bort til antikkens Hellas på Carlsberg Glyptotek. Strekk deg i en deilig seng på hotellet eller far spektakulært rundt i en karusell på Tivoli.

Sykkel

Lei en sykkel eller to og ta den enkle veien rundt om i byen, godt innpakket i en lang duffelcoat og et skjerf. Men følg med i trafikken, for her kommer det sykler fra alle retninger. Alle smilende, selv uten el-motor i ramma. Sykle ut til den lille Havfruen, og drøm dere tilbake til H.C Andersens liv.

For i København kan man være så lenge man vil. Helt til sjefen ringer deg og lurer på hvor du blir av, eller helt til vinterferien. Da kan man ta nok en uke i den flotte byen langt der sør. I den lune sjøen skvulper Sjælland mellom Sverige og fastlandet, perfekt plassert for en nordmann som er lysten på en tur med Danskebåten i vinter.

Med et glass hver sitter dere og ser over alle bildene dere har tatt. Danskebåten har gitt dere gode minner fra en tid på året man ikke først og fremst tenker på båtliv. Men danskebåten går der den, mellom nord og sør over det lille havet som skiller to gode naboer. Solen har for lengst gått ned, og fra himmelen lavere det ned snø tett i tett. Nå kan man glede seg til å komme hjem til hverdagen, kanskje spenne på seg skiene og gå en lang tur i marka. Det er da det er godt å ha danskebåten som et supplement til en ellers perfekt tilværelse i moderlandet.