Solskinn, nydelige strender, rik kultur, historie og variert mat og drikke av den beste kvalitet. Det er bare en smakebit på hva Spania har å tilby. En bobilferie i Spania er noe litt utenom det vanlige og gir deg mye fleksibilitet. 

Om du vil fordype deg i spansk matkultur, nyte late dager i solen eller prøve spennende vannsport. Bobilen gir en helt annen frihet til å nyte Spania på. Utforsk skjulte perler langs kysten, eller fest hele natten på de beste utestedene. 

Bobilen lar deg ikke bare oppleve det beste i Spania, men gir deg muligheten til å ta unike veier gjennom noen av Europas vakreste strekninger. Planlegger du en bobilferie i Spania kan du gjerne kombinere den med Danskebåten for en reise du sent vil glemme.

Noen tips om å kjøre i Spania:

Reise fra Hirtshals eller Frederikshavn

Reiser du til Spania fra Hirtshals eller Frederikshavn i Danmark kan det være fint å ta turen nord til den magiske stranden Råbjerg Mile før man retter turen sørover igjen. Men by the Sea skulpturene og slående Wadden Sea nasjonalpark kan besøkes om du føler for litt sightseeing før du krysser grensen til Tyskland. 

Reise fra København 

Reiser du fra København har man en rekke sightseeing-muligheter der. Er du interessert i arkitektur eller kongefamilien er Amalienborg-palasset, Rosenborg-slottet, Christiansborg-palasset og det runde tårnet fine å besøke. Andre ting å se inkluderer Den Lille Havfruen, Nasjonalmuseet, Tivoli-hagen, og Nasjonalakvariet som ligger nærmere flyplassen. 

Fra København kan man også besøke det eventyrlige Egeskov slottet på Odense, og Stevns Klint er en nydelig turistattraksjon som er til å ta pusten av. 

Oslo 20111018 Restaurantspalten. VGfredag DFDS Pearl Seaways. «Danskebåten» Foto: JAN PETTER LYNAU / VG.

Besøk Visitcopenhagen her for å lese mer om København

Fine Ruter gjennom Tyskland

På reise gjennom sørlige Tyskland mot Nederland, er Den gamle botaniske hagen i Kiel, og miniatyr Wunderland i Hamburg fine å stoppe ved. Reiser du gjennom vestlige Tyskland mot Frankrike kan du også besøke katedralen i Cologne, eller Goethe House museum i Frankfurt.

Er du mer interessert i å utforske Tyskland, finner man en rekke slående landskap og minneverdige veier sør i landet. Her finner du blant annet Märchenstrasse (Eventyrveien) mellom Baunatal til Hanau. Deretter kan du fortsette reisen gjennom Frankrike, eller fortsette til Romantische Strasse (den Romantiske Veien) fra Würzburg til Füssen på grensen til Østerrike.  Her er det en rekke fantastiske slott som kan besøkes. Herfra kan ruten også fortsette til Milan, Monaco og sørlige Frankrike før du kan reise inn til Spania via Andorra. 

Steder å Stoppe i Nederland 

Bourtange Fort Museum er et av verdens underverk og burde virkelig besøkes om du skal kjøre gjennom Nederland eller reiser sør gjennom vestsiden av Tyskland

Amsterdam i Nederland er full av fantastiske attraksjoner om du vil stoppe her. Etter at du har utforsket Amsterdams vakre kanaler, kan du kjøre vest til surferbyen Zandvoort før du reiser til Rotterdam som har blitt en av Europas mest populære destinasjoner. 

En Smak av Belgia

Ta kystveien gjennom Belgia som tar deg til Bruges eller innland som tar deg til Antwerp, Belgias trendy by og Ghent. Fine steder å besøke er historiske Belfry of Burges, Gravensteen-slottet, og In Flanders Fields krigsmuseum. I Brussel kan du besøke Brussel-palasset, Grand place plaza, det historiske Mont de Arts eller Park du Cinquantenaire. Dette er en nydelig park med et slående palass. 

Befinner du deg i sørøstlig del av Belgia er Montagne de Bueren nær grensen til Tyskland fin å besøke, samt er Dinant Citadel verdt å få med seg. Hvor enn du velger å utforske kan du fylle opp med alle de fantastiske belgiske varene som utsøkt belgisk sjokolade, premium øl, vafler og så klart chips og majones! 

Det Beste Frankrike Har å By På

Den beste ruten for å oppleve populære attraksjoner, arkitektur og kultur i Frankrike er så klart ved å reise gjennom Paris. Her er et flott sted å stoppe da det finnes rikelig med verdenskjente attraksjoner og museer. Fra populære Louvre Museum og Notre-Dame katedralen, til mindre kjente attraksjoner som miniatyr Frankrike er morsom å få med seg. 

I sørlige Frankrike kan man også ta turen innom: 

 • Chatres Cathedral
 • Chateau de Chenonceau
 • Puy du Fou fonøyelsespark nær Nantes er fin å besøke om man reiser med barn
 • Place de la Bourse ved kysten sør i Frankrike ligger sentralt og er enkel å besøke om man reiser langs kysten 

Vil du utforske det beste i Normandie på reise gjennom Frankrike er dette en nydelig og populær strekning som er enkel å kjøre. Fra Calais kjører du mot sør langs kysten og kan oppleve resort som Boulogne og Trouville-sur-Mer, eller utforske mange nasjonalparker og naturreservat på veien. 

For litt ekstra lokal kultur kan du reise i innlandet og sjekke ut Rouen, med sin middelalderske utsikt som domineres av byens katedral fra 1100-tallet.  Vil du se mer av sørkysten kan du kjøre innom Lyon og besøke Aix-en-Provence og Avignon på veien til den franske rivieraen. 

Reise gjennom østlige deler av Frankrike ved siden av Tyskland.  Her er Palais des Ducs et des Etats de Bourgogne en nydelig turistattraksjon, samt Abbaye Notre-Dame de Senanque på sørøstlige del av Frankrike nær Monaco. Deretter kan du reise gjennom Toulouse til Spania gjennom Andorra, og videre langs sørøstkysten. 

En fantastisk bobilferie får man helt klart om man reiser langs vestkysten. Den beste ruten å kjøre gjennom Frankrike er langs kysten, som tilbyr dramatiske sjøutsikter, eksotiske hager og elegante villaer langs turen. Begynn i Nice og kjør mot glitrende Monaco og barokke Menton. 

Spanias Kantabriske Kyst 

Reiser du sør gjennom Frankrike langs kysten er dette en fantastisk mulighet til å oppleve den Kantabriske kysten full av skjulte perler. Følg A8 gjennom Bilbao langs kysten for en uforglemmelig bobilferie med nydelige utsikter. Veien følger kysten gjennom vidunderlige små landsbyer som Hoznayo og Beranga. Nordre Spania er kjent for små matbiter som churros med sjokolade, og smakfulle stekt paprika med romesco dip, og tilbyr en fantastisk ferie for den matglade samtidig som man nyter fantastiske utsikter. 

Beste Attraksjoner i Nord-Spania:

 • La Concha stranden, Donostia San-Sebastian
 • Guggenheim-museet, Bilbao 
 • Besøk Spanias mest berømte vinsmaking i La Rioja, mellom Bilbao og Zaragoza
 • Besøk Pico de Europa-nasjonalpark som er en av Spanias mest undervurderte attraksjoner, men fantastisk for utendørs-entusiaster 

Spania på Tvers

Den beste bobilferien for den kulturinteresserte er å krysse Spania via Madrid. Om du vil begynne i nord eller sør er opp til deg. Men, vil du besøke noen av de beste museene og historiske ruiner i Spania finner du en hel rekke ting å se i sprudlende Madrid. Her kan du blant annet få med deg Flamenco dansing, LGBTQ-parade, El Encierro (Running of the Bulls), San Fermin festivalen, og mye mer. Hovedstaden rommer mange kjente museer. En reise som inkluderer Bilbao, Madrid og Malaga skuffer neppe om du er interessert i historie og museer! Dette er også en fin alt i ett ferie der man får oppleve de forskjellige kulturene, maten, drikke, strandlivet, og naturen. 

De Beste Attraksjonene nær Madrid:

 1. Museene Museo Nacional de Prado, Thyssen-Bornemisza og Reina Sofía.
 2. Gamlebyene Cuenco og Toledos
 3. San Lorenxo de El Escorial

Costa del Sol

Som det meste populære området i Spania, tilbyr Costa del Sol nydelig vær og sprudlende uteliv. Costa del Sol ligger ikke langt fra Balearene og er derfor supert for de som vil besøke øyene for festing eller soling. Costa er ikke kun for de som vil feste, og har en rekke nydelige fiskerlandsbyer langs hele kysten som er flott å utforske med bobil. Dette området er også perfekt for de som vil oppleve spennende aktiviteter på ferie i Spania. Her finner man alle typer aktiviteter, spesielt vannsportaktiviteter. 

De beste attraksjonene nær eller i Costa del Sol:

 • Alhambra og Generalife-hagene i Granada (mellom Malaga og Almeria)
 • Den store moskeen Mezquita i Cordoba (to timers kjøretur nord for Malaga)
 • El Caminito del Rey er en unik vei i Ardales-området nær Malaga. Dette var en gang verdens farligste gangvei. Nå kan turister trygt gå 3 kilometer for å nyte den fantastiske utsikten.
 • Gå tur til Sierra Nevada nasjonalpark nær Almeria

Den Spanske sørkysten

Reiser du fra Toulouse inn til Spania via Andorra er dette en perfekt strekning å ta ved bobilferie i Spania. Herfra kan man enkelt følge kysten som tar deg til den slående Gaudi-arkitekturen i Barcelona.

Videre langs kysten kommer du til Valencia der den kjente retten Paella er oppfunnet. Den festlige La Tomatina holdes også her og skaper minner for livet. Dette er en festival som involverer en kamp med tomater, virkelig spennende! Vakker arkitektur har du også her som blant annet Ciudad de las Artes y las Ciencias, og Santiago de Compostela katedralen. 

Velg en Vei som Passer Deg

Uansett hva du har i tankene, og hvordan du vil oppleve Europa og Spania. Ta med deg bobilen fra Danmark via Danskebåten. Speid utover havet som omringer Danmark. Kjør gjennom magiske ruter i Tyskland. Stopp innom Nederland og Belgia, og følg den franske kysten. Utforsk solfylte, Sør-Frankrike hele veien frem til den kantabriske kysten i Spania. Kjør ellers inn via Andorra fra en reise gjennom sentrale Tyskland og Europa. Hva enn du vil se og oppleve så finner du den perfekte ruten for deg ved å kombinere Danskebåten med bobilferie i Spania.