Det er ingenting som er akkurat som det å seile utover Oslofjorden, mens man ser utover byen med en deilig bris i håret, sammen med sin kjæreste. Danskebåten glir stille gjennom vannet, og på himmelen er det kun noen få cumulonimbusskyer langt, langt der ute mot øst. Man har funnet seg et ledig bord oppe på dekk, for midtsommers er det helt perfekt å sitte ute å ta seg et par glass vin. Det er vel ingenting som er så romantisk. Utover fjorden renner timene av gårde i en behagelig og koselig passiar om bare dere to.

Kveldssola

Ellers speiler kveldssola seg i den blanke sjøen rett nede ved land, og det er like før sola forsvinner bak horisonten i vest. I øst lyset månen, noe den har gjort en god stund allerede. Skagerrak ligger helt stille foran dere. Dere har endelig fått tid til å bare være dere to, en stund alene fra arbeid og hjem. Nå skulle to turtelduer av sted til København for å nyte deilige hotellfrokoster og byens herlige kaféer. Her skulle man sitte å se på folk mens de travlet forbi. Sitte å nyte danish og latte og finne på interne vitser. Bare le så tårne triller og være bare med hverandre.

For det er med danskebåten man kan få det til. Og det er på danskebåten det kan bli romantikk. Kvelden er fortsatt her, og dere velger å fortsette den, bare dere to sammen, på spa. Deilig avslappende og ikke minst litt luksuriøst. Det trenger ikke være overfylt bestandig, akkurat som denne tirsdagen da det fleste andre allerede er langt av gårde. For dere har all det tid dere trenger. For å nyte hverandre og kjenne følelsene strømme på. Det er på danskebåten man kan la bekymringene fare. Rekreasjon for kropp og sjel gjør godt når man er på danskebåten.

Underholdning på danskebåten

Natten presser seg på, men kvelden er ennå ung. Dere er klare for litt underholdning. En kjent artist spiller opp, og på dekk er det duket for litt tett dans bare dere to. Ingen andre var her oppe i kveld. Akkurat som Kate og Leonardo i filmen Titanic, finner dere fram til baugen. Dere kjenner det friske vinden og havet som piskes opp, mens dere holder hverandres hender. Kroppene dere er tett og dere kjenner det lidenskapelige mellom dere. Det er akkurat som i en film, en drøm. Akkurat dette kan man oppleve på danskebåten. For det er til København dere skal.

Gå rundt å ta foto av skulpturene i byen. Han klemmer ”den lille havfruen”, med et stort smil om munnen. Hun kysser Herkules, mens hun setter den ene foten opp. Hun Det blir flotte å ta med seg hjem. Deretter kan man vandre stille og rolig rundt i bygatene bare fordi man kan. Bare fordi man tok danskebåten, har man ennå tid til å ikke tenke, ikke fundere. Bare være dere to, her og nå. På danskebåten. I København.

Danskebåten forlater havnen, og setter kurs for Oslo. De deilige dagene i København har virkelig tatt forholdet til nye høyder. Et forhold som vil bestå. Et forhold som var ment akkurat for dere to. Akkurat som hver sin binge, har også landene nord og sør for Jyllands hav et forhold. Et forhold som pleies og trygges. Hver dag. Året rundt. For det er danskebåten man skal ta når man vil oppleve romantikk. Etterlengtet romantikk i en ellers full hverdag.