For mange er det å ta Danskebåten ensbetydende med å komme seg til Danmark. Enten man skal besøke venner på Nord-Jylland eller delta på en matmesse i København. De to rederiene har fergesamband fra Oslo, men ankommer på forskjellige steder i Danmark. DFDS til København og Stena Line til Frederikshavn. Andre har selve overfarten som fokus, og ønsker en helstøpt reise med Danskebåten. Så hvilken bør man velge på tur til Danmark.

Det som kan være interessant å sammenligne, er hvor lang tid man bruker til København med de to fergene. DFDS sin går hele veien, og den bruker omtrent 17 timer og 15 minutt. Man må regne med å sjekke inn 1 time før, så da kan man regne med 18 timer.

Tar man derimot Stena Line til Frederikshavn for deretter kjøre bil til København må man dele opp ruten i to etapper. Overfarten til Frederikshavn tar 13 timer med innsjekking på 1 time. Kjøreturen til København på den raskeste måten tar i følge googlemaps 4 timer og 33 minutter.

Det synes å være likegyldig hvilken rute man velger, dersom det er tiden som er viktig. Man skal uansett tenke på at motorveiene inn til København kan være veldig trafikkerte, og det kan hende reisetiden øker mye dersom det er stillestående kødannelser. Samtidig får man en flott reise gjennom det danske landskapet.

Andre ting som er viktigere

For det er kanskje andre ting som er viktigere enn hvor lang tid det tar. Dersom man ser bort fra hvor de reisende skal og bare ser på hva de to båtene har å tilby, kan man se på noen viktige faktorer:

  • Pris
  • Lugarer
  • Bespisning
  • Underholdning

Det er naturlig at det kanskje er rimeligere å reise til Frederikshavn, siden det er en kortere reise. Skal man videre til København, må man beregne drivstoff, bespisning også videre.

Fra Oslo til København med DFDS på en tirsdag, koster en overfart med 2 voksne og bil, med overnatting i lugar med dobbeltseng og terrasse (Premium), 2400 kroner en vei.

Fra Oslo til Frederikshavn med Stena Line på en tirsdag, koster en reise med 2 voksne og bil, og med overnatting i lugar med dobbeltseng med vindu (Comfort), 1600 kroner en vei.

Det billigste alternativet på DFDS er 1148! Det gjelder 2 voksne med en bil, og en lugar med køyeseng.

Det billigste alternativet på Stena Line er 1099! Det inkluderer 2 voksne, bil og lugar i økonomiklassen. Det er altså ikke så stor forskjell på de rimeligste alternativet.

Legger man litt penger i lugaren kan man få gode fasiliteter. På DFDS sitt første alternativ får man en lugar på 25 m2, med balkong, tv, egen sittegruppe og dobbeltseng, mens på Stena Line får man sofa, tv, bad, eget skrivebord g vindu.

På DFDS er det fire restauranter å velge mellom, enten man foretrekker buffet, a la carte, steakhouse eller pizza. I tillegg har de barer og en egen barista kaffebar.

På Stena Line kan de skifte med tre restauranter med buffet, steakhouse og a la carte. I tillegg er det en cafe og to barer.

Underholdning

Underholdning er viktig på begge Danskebåtene. DFDS har et helstøpt tilbud som inneholder skattejakt, bading og lekeklubb i Bubble Zone for barna. Levende musikk, kasino og diskotek for de voksne. Ønsker man å roe helt ned kan man gå til Wellness-avdelingen.

På Stena Line er det ikke verre enn at de har en egen spilleliste med flere kjente artister, samt trylleshow, familieshow for barna. Ferga proklamerer at de er Skagerraks beste scene.

Hvilke alternativ dere velger blir en privatsak, men at begge båtene har gode tilbud til hver og en kan man ikke nekte for.