Danskebåten er ferga man tar for å komme seg raskt og enkelt over til det paddeflate landet rett sør for oss, over Skagerrak. Det er du ikke alene om å ha oppdaget. Selv om overfarten er både komfortabel og rask, må man likevel beregne en del ventetid, kø-gåing, leting etter lugar også videre. Før man har kommet ut av Oslos havn kan man allerede være så lei at man skulle ønske man tok en annen vei.

Men det finnes måter å gjøre at turen ikke blir så aller verst selv om man står som sild i tønne og blir servert halvlunken ostepanett med slanget salat. Her er noen tips man kan tenke over før man tar turen med Danskebåten.

Slappe av

Ikke stress, pust ut noen ekstra ganger og husk at du er på ferie. Mens du sitter og venter på at luken til innkjøringen skal åpne, kan du tenke på alle de som nå er på arbeid i det fine været. Her sitter du og slipper å tenke på arbeidsklær, avtaler med leverandører, formelle møter og lunken kaffe. Bare slapp av og nyt dagen. Det er ingenting du kan gjøre som får Danskebåten til å gå før den skal uansett.

Bestill lugar med utsikt

Bestiller man en lugar med utsikt, og betaler litt ekstra for dette, vil man slippe å ligge i trange lugarer langt under dekket. Her har man litt mer oversikt og kortere avstand til restauranter, butikker og solnedgangen på dekk. Vil man ha enda litt ekstra luksus kan man bestille lugar med veranda. Da kan man nyte hele kvelden i ro og mak.

Spis sent og handle tidlig

Dersom man velger motsatt handlemønster enn de fleste andre kan man slippe unna med bare å stå litt i kø. De fleste velger å spise først, enten fordi ungene maser eller fordi far holder på å gå sukkertom. Da kan man være litt smart og heller handle først. I tax-free-butikken får man gå uhindret og fritt, mens det bare er noen få andre der. Da kan man handle edle dråper av alkohol eller parfyme og slippe maset med sutrete unger og stressede damer som presser seg fram i køen. Deretter kan man gå i lugaren, slappe av på verandaen med et glass vin, og vente til det har roet seg i restauranten. Vel nede i restauranten kan man nå velge seg et litt skjermet bord hvor man kan nyte maten og hverandre uten at det flyr mennesker rundt dere hele tiden.

Slå av telefonen

Det er ikke gratis og fri roaming når man er på Danskebåten, noe man kan få inntrykk av når man ser all reklame om hvor billig det er å bruke mobil i utlandet. Det gjelder helt andre regler for bruk av mobil på ferga, noe som kan føre til store regninger når man kommer hjem. Slår man heller av mobilen og får litt fri fra den digitale verden, slipper man overraskelser etter ferien.

Nyt utsikten fra dekk

Det er ingenting som slår det å sitte oppe på dekk og se solen gå ned og månen sakte men sikkert dukke opp. Det er flott å se landet forsvinne bakover når man passerer Færder fyr, og skimte Koster langt der borte. Del en flaske vin og kos dere på dekk langt over midnatt. Da er det godt å vite at man er på vei til Danmark og ferie, uansett om det er sommer eller vinter, høst eller vår.

Tar man Danskebåten med disse forbeholdene vil både opplevelsen og ønsket om å gjenta turen, bli forsterket enda mer.